perjantai 4. tammikuuta 2013

YouTube-persoona: Wespa














Sosiaalisen median hienous on siinä, että se tarjoaa ns. taviksille mahdollisuuden kasvaa jonkinasteiseksi nettijulkkikseksi. Yksi tällainen on mynämäkeläinen "Wespa", joka niittää mainetta YouTube-videoillaan. Konsepti on hyvin yksinkertainen: Wespa kuvaa itseään ja kertoo erilaisista asioista.

Wespa on 28-vuotias nuori mies, joka kertoo nettisivuillaan kiinnostuksensa kohteiksi muun muassa filosofian ja psykologian. Wespa kertoo olleensa "pikkufilosofi" jo lapsesta lähtien ja että hän on "aina nähnyt ratkaisuja ympärillään".

Wespa kertoo, ettei ole opiskellut filosofiaa tai psykologiaa. Hyvä sinänsä, sillä jos hän olisi perehtynyt Erving Goffmanin ajatuksiin sosiaalisista rooleista, olisi puolen tunnin mittainen poukkoileva aprikointi videolla "Roolit ja minuus" saattanut jäädä tekemättä.

Wespalla on taito tehdä oivaltavia vertauksia. Videollaan "Älä koskaan alistu!" hän kertoo siitä, kuinka ei halunnut vanhempiensa luona asuessaan tehdä kotitöitä ja vertaa kotitöiden tekemistä käden katkaisemiseen. Wespan vastaukset videon kommentteihin ovat timanttisia.

Parasta antia ovat Wespan vinkit naisten iskemiseen. Jutuistaan päätellen Wespa on ahkera käymään baareissa. Kohtaamisilta vastakkaisen sukupuolen kanssa ei voi välttyä, joten Wespalla onkin tuhat ja yksi tarinaa kerrottavanaan. Suosikkini on video, joka on otsikoitu "Laivapohdintaa - naisten iskeminen yms."

Kyseisessä insertissä Wespa muistelee laivareissuaan ja kuinka laivan diskossa hänestä tuntui, että hän "hallitsi koko sitä tilaa". Wespa ei ehtinyt tanssia kuin 5-10 minuuttia, kun kolme naista tuli pakittelemaan Wespaa päin, jolloin Wespa läpsäisi näitä vuoron perään perseelle. Wespa kertoo, että kyseisessä tilanteessa hän pystyi "ownaamaan" koko tanssilattian.

Wespa korostaa, ettei hän suosittele miehiä läpsimään naisia perseelle paitsi, jos naiset "tarkoituksella tulevat kohti" ja "tuovat ilmi", että he haluavat sitä.

Wespa kertoo myös, kuinka hän diskossa "leikitteli" naisten kanssa ja "toi esiin näiden kilpailuvietin". Wespalla oli sellainen fiilis, että kaikki naiset olivat selvästi kiinnostuneita hänestä ja hän alkoikin miettiä, että mikä niistä olisi paras hänelle. Sitten Wespa löysi "sen parhaan naisen", jonka ympärillä pyöri paljon "kusipäisiä miehiä".

Jos haluat tietää, mitä sitten tapahtui, katso video kokonaan:




1 kommentti: